Thursday, 24 November 2011

bila CINTA~

assalammualaikum semua ...huhu
          p/s: klu x jawab dosa, klu jawab...saaaaaaaaaaaaayangg (kata maria elena) ..suke blog dy....   


 bosan sngt hari ni..act sy sptutnya kna pi medical ceckup, tapi x jadi pla sbb bnyk sngt keje kat umah..so hari nhe dok kat umah jew.. so today sy nk story tntg C.I.N.T.A ..hehehe...  tapi jgn salah sngka pla..its not about me okay, i just want to talk about my opinion.... act sy ada sorg kawan...(kawan pompuan ok :))..
dy skrg tngah ade mslh dngn bf dy tu  (sy bukan buzy body okay, just caring to her...ehehe..boleh kan...ngehngehngeh ) kitaorang slalu kongsi mslh, so tadi dy ada call sy, dngar suara dy ngis je...ksian pla...


so apa yg sy nk ckp nhe nk bg komen skit tntg cinta cintun nhe...  slalunya bila ada apa2 mslh kat hubungan kita ngn c dia, confirm stress kan...  psal kwn sy nhe pla.. bf dy tu, ntah la sy xtaw nak ckp nak wat cmna, sbb slalu xbg respon apa yg kwn sy tu nak..kdg2 bila ada mslh yg blaku, dy wat dunno pla..memang geram la, pdhal kwn sy nhe bsungguh2 nak settle kan mslh tu... tp mungkin llki tu jenis yg mcm tu kot, yg xtaw nak xpress feeling dy,,, tp agak2 la kan...kne pndai fkir gak.. 


pda msa yg sma juga, theres is someone man that really cares for her, mmg sy pun knal sngt la ngn llki tu... baik sngt, kira semua pmpuan nak smua sifat2 yg ada pda llki tu ada pda bf drg... 2la kdg2, sy rasa mcm kwn sy tu keliru antra nak teruskn ngan bf dy ataw nak bg peluang ngan llki yg sorang lg tu.. tp dy mmg sngt2 sygkan bf dy, bf dy tu pun sma la juga, tpi ntah mcm xde ape2 pun..mcm xsmpai prsaan tu..cuma dngn kata2 je..
2la, org ckp ada 1 kdaan tu, bila bf/gf kata syg or cinta ngan bf/gf drg, tpi sbnarnya itu skdar d bibir je, mlah sbnarnya mreka xdapat pun buktikan dngan apa yg mreka kta.. sy bukan la pro sngt dngn cinta cintun ni, tp bg sy klu nak bcinta tu, bukan hanya pada diri org tu je, kita juga perlu slami jiwa org tu ( mmahami antra 1 sma lain).....  




satu pkra lagi yg sy nak ckp, act drg da pnah break up sblum nhe n smbung balik, sbb alasannya pompuan tu msih syg sngt dgn xbf dy tu, kira dy tu cepat cair la bila llki tu mnta smbung balik... tapi hakikatya pmpuan tu masih xdapat lupakan apa llki tu buat sblum nhe, tlalu bnyak rhsia yg dy rhsiahkn dr kwn sy nhe.. so bila drg couple balik, bf dy tu confess la sgala2nya, mmg sngt mnyakitkan hati bila dah taw sgalanya, dlm hal ni kwn sy nhe marah sngt la n kcewa, kate nak break la ape la, tapi hakikatnya dy spt diikat oleh llki tu... ssh sngt dy nak lpaskan llki tu even da bnyak sakitkan hati dia... org ckp klu dah terlalu syg snggup buat apa je kan, tpi kna fkir gak kan apa kbaikan n kburukan.... klu nak juga teruskan walupun disakiti, itu kira pengorbanan ke? atw kbodohan yg x dpt dlihat... sy harap kwn sy tu dapat buat kputusan yg btul, n harap sngt2 llki tu dpat brubah (klu btul dy syg n cinta ngn kawan sy tu) .. 






hmm..bnyk lagi nak d kluarkan dr kotak fkirkan sy nhe, ( cuma mmpu mngeluh)... okay thats all....klu ada msa nak smbung lagi psal kes cinta ni..heheh... boleh kan :)....klu kwn sy yg sy mksudkan ni  TERBACA,, sorry ar darl... sy bukan nak mngata, sy fkir n nak ckp apa yg spatutnya, sy syg awk taw x, xnk awk balik2 je dikecewakan... apa2 pon.. always be there for u.... love u <3 





Monday, 21 November 2011

assalammualaikum semua~

helooooo~ readers... wassup..heheh


..dah lama sy x membebel kat "this MY site" kan..hmm bukan apa... sedikit bz akhir2 nhe.... klu nak taw ahd mggu lalu ada hari mjlis pertunangan kakak sy yg prtama ...wahhhh...sweet je nmpk .... sy pla btugas sbgi SU ..tulis la ape yg patut ...wahh da ade pngalaman..ececeh..... sngt penat la masa tu sbb krja pun bnyak yg prlu buat.. smpi nk tertido sy dbuatnye...sabar je la.... 


lpas nhe buzy lagi... 3 mggu dr skrg pula adlh mjlis perkahwinan kakk ke2 sy pla...mjlis tu akn blngsung pda 10 dec 2011 .... dekat da tuu..huhhh...pnt lagi la ne...  yg buat sy tmbh pening ni, 11 dec pla adlh tarikh mndftar kat poli kk... risau la , xtaw g sepa yg nk hntar.... brg2 semua pun blum sedia lagi..RISAUUU EHH...
xtaw la nk wat mcm mna.... sbar je la..

Monday, 7 November 2011

love love love it...... :)

assalammualaikum...

haluu readers that i love the most...hoho...
hmmm....aq mw update g " this MY site" hari nhe....  boring sungguh ptg nh..adadada...

so ptg2 yg bosan ni, aq mw creta skit pasal sport kgemaran... tym skola rndah dlu, paling minat main bola jaring..hahaha..biasa la..kebiasaan bg budak pompuan kan,, huhu... lps tu tym skola mngah smbung main la juga... tp msalahnya lagi bnyak yg terer2 main.... kdg2 x tplih ni.... SEDIH taw... sob sob sob -_- ......
lpas kuar tu, aq pun try la bola baling.... woahhhhh best main bola baling... lagi mncabar..huhuhu....... ada la jugak tpilih ntuk g plawanan...... tp last2 x jadi la pla sbb aq pndah skola masa awl form 4 ..


masa form 4 kat tekniken, aq xtaw nak msuk sport apa... last2 dngr la ada senior bagi tau tntng pmilihan pemain baru.... maw taw game apa.... ya e2 diaaaaa ..... SOFTBALL ........ 
try la turun padang... last2 tplih la...waahhh x sngka..... aq actually xtaw pun psal game nhe... main msuk jak...

hahhhh nhe team sofball aq tym thun 2011







heheh...masa nhe ktorang ikut kejohanan antra teknik2... n dpt no2... hmmm best sngt2 main game nhe.... msa nhe aq main posisi PITCHER......   susah sngt weh posisi nhe.....   bola msti straight .....


skrg nhe sedih la sbb xdpt main lagi....slama 2 thun, aq sngt suka main sport ne... rindu ngn ahli pasukan yg lain terutama our coach miss BIBIANA PAULUS......    harap2 dapat main lagi sport nhe klu smbung mna2 skola...amiinn...

Saturday, 5 November 2011

Gembira Rasanya...

Assalammualaikum pembaca2...

rasanya suda 3 hari aq x update "this My site" ni...
act aq sibuk cket sbb bnyak mw d urus ..

hari nhe just a short word mw ucap

~SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA~


YES..... hari ni hari raya qurban... so aq n fmly mw g rumah cousin..bkumpul ramai d sna....
apa2 pun, kita enjoy hari ni k....
 xtw mw pakai bju kurung apa... hntam sja la, yg pnting pakai bju kan...btul ka x?  heheheh
ok,thats all ..... wasalam...

p/S: sepa2 yg ambil xm besar tu, jgn tlbih enjoy ar.... jgn godoot mw lahap smua mknan..huhuhu.....



Tuesday, 1 November 2011

jalan2 with kawan2...


assalammualaikum...hehe...
hari ni sy nak kongsi pic2 ktorang tym jalan2 kt WAR MEMORIAL...taw x tmpat tu kat mna?... tmpat tu kt KUNDASANG RANAU...  mmg sngt cantik... ala2 british garden ..hehe.. act tmpt tu dijadikan sbgai tmpat mperingati tawanan askar jepun iaitu askar2 australia n america ... penah tngok crita AKINABALU kt astro Fiesta... hahhhh... tu la creta tuu.... siapa2 yg nk pegi dtg la..wat shooting atw bgambar untuk wedding pun boleh sbb tmpt ni mmg cantik sngt2... nmpak tak gmbr kat ats ni..sbnrnya masa ni hujan.. so ktorang sewa payung la...tpi ntah napa hujan tu x nmpk..hahah...... abaikan laa.....



hahhhh...nampak tak bndera tu... klu x silap... tu bndera ausrtalia, america n yg satu lagi sy xtaw..huhu ..... yg dua org tngh2 tu kawan sy FATHIN  & QAYY ... n sorang yang hujung tu cousin sy FARZANA..... 
ni salah satu sudut dalam WAR MEMORIAL ni... siap bergambar dngan payung.. mcm yg sy katakan tadi, msa ni tngh hujan.. tp hujan tu x klihatan.. haha .. nak wat cmne yg pnting baju tak BASAH..... ngeh3...

kwn kitorang yg sorang lagi tu yg tlong ambilkn gmbar .. HISYAM ...
 tq la sbb tlg ambilkan gmbar n jadi driver kmi nak pi tmpt ni..eheheheheh...... 


ni pla bgmbar dekat dngan kolam besar tu... tpi sori la kolam tu x nmpk la pla...hahha.....
da syok sndri nk bgmbarkan...hahahah....... masa ni hujan so berkabus laa...sejukkkkk


masa ni kita dah nak balik daa....
hahah... xperasan pla depan tu ada org tngh bgmbr untuk gmbar wedding drg.....
tumpang lalu k...

rasa2nya..2 ja yg nk post .... act bnyk lagi pic tu tp ntah simpan kt mna pun dah x ingt....dasar pelupa!...hahhaha........ 



The second post today ...
I just got home ... very tired ... the last trip .. I think too much, it's fun if walking alone. maybe Itoo think about my life now. not much I can accomplish. yes it was true journey of my life is still far to continue .. I just wondered if it did not achieve what I want... 
but i realise smthing....
.......
"If God has destined something for us, even the whole universe is preventing us from get it,we will get it in any way whatsoever. But if God destined that something is not for us, even the entire universe help us to get it, we still would not get it.




dulu kala...

susah melupakan seseorang yang pernah bergelar kekasih kepada kita. banyak kenangan yang kita lalui bersama. bagi saya, dia seorang yang sangat penyayang , ambil berat tentang saya, terlalu banyak ciri2 lelaki yang dia ada merupakan ciri2 lelaki idaman saya. tapi orang kata, "langit tidak selalu cerah" . hubungan yang dibina putus . bukan kerana curang tapi keadaan masa tu tidak mengizinkan. terlalu banyak halangan yang sering tjadi. kadangkala kesilapan tu datang dari saya sendiri. memang menyesal tapi mahu buat mcmmna. bila orang baru datang, sangat sukar untuk lupakan org tu.