Friday, 24 February 2012

masa harus dihargai

ASSALAMMUALAIKUM.... ( jawab..jangan tak jawab..hehe )


Hai korang :) ..
Hari ini saya nak cerita tentang apa yang berlaku sepanjang cuti mid semester saya ni... kalau nak diikutkan, cuti ni langsung tak best la. . . apa tidak kalau terkurung di rumah je.. HUHH!!.. Bosan yang teramat.. Tapi bila fikir balik banyak masa yang bazir begitu sja.. ( apa la saya ni..waste time btul ! -- ketuk kepala sendiri ..~_~ )...
Kalau di ingat balik,, saya tak buat apa - apa pun.. paling tidak makan minum habiskan beras kat rumah je...hahahahah... buruk perangai sangat~...

Perkara yang dilakukan masa cuti ni apa ar ? :
1. hantar baju ke kedai jahit ( hehehe..yeahh.... xsabar mau ambil balik )
2. jalan2 dengan bestfriend  ( c natasya )
3. lawat sekolah lama (sempat lagi ikut kelas Muet.. hepi doe ..hehe :) )
4. bersihkan rumah ( wajib! )
5. masak ( lagilah wajib, gila ke tak nak masak ..)
6. buat asgment ( bagus kalau da siap.. huhu ...)
7. karoeke ( nini part yang best sangat.. melalak sorang sorang d rumah ..conqure habisss! )
8. tengok tV ( takda yang best pun )
9. on9... ( tak sah kalau sehari tak on9 )
10. on9... ( ouh tidakk! anda sungguh menggoda~ O_o ...hoho )
11.on9 ...  ( SAH! penyebab kerja tak siap...bagus sangat ... )

Arrrghhhhhh! menyesal lah pula, sebab sblum cuti hari tu, saya sebenarnya dah rancang apa yang perlu dibuat masa cuti nanti ( konon-kononnya lah,, siap tulis note lagi )...... last last satu benda pun tak terikut...Hampeh~~.. "Apa la kau ni ayie, kau tak takut langsung ke exam dah dekat .. banyak lagi subjek yang belum tercover... alamaa... alamaa.... macam mana ni..risau sangat sangaat la wei"...( padan muka )... arr ni la akibat kalau langsung tak sayang masa kan.. cuti pun tinggal dua hari ja lagi... ( korang jangan ikut macam saya, saya tak baik..ngekkk! )....
Ok Ok.. lepas ni saya tak buat lagi... JANJI!...

P/S : Hargailah masa, Lain kali jangan buat lagi tau! :)

 " Ya Allah, bantulah hamba mu ini agar tidak lalai dan terleka ..Amin "

Tapi kan ... saya rasa hepi jugak....nak tau kenapa ?? hohoho.. sebab dah nak sambung study balik.. Horeyyy!!! (lompat lompat kegirangan... kanak kanak riang kan...hohoho ) ...  Tak sabar nak jumpa kawan kawan .. rindu sangat sangat ... hohohoho..... Ok lepas ni kena focuss balik dalam kelas.. lupakan semua apa yang pernah berlaku sebelum cuti ,, lupakan apa apa yang menyakitkan hati ,, yang membebankan kepala mau fikir... ar tu lah, daripada sibuk fikir tentang hal remeh tu, lagi baik fikir tentang exam yang akan datang kan ...betul tak ?? Semoga kisah yang akan datang lagi baik dari kisah-kisah sebelum ni.. Amin .. 
And last sekali untuk korang ... ar jangan pula lupa urus masa dengan baik.. bukan macam saya ni.. buruk perangai~ ( actually kadang-kadang je, bukan selalu pon....Saya budak baik sebenarnye..eheheheh )...

Tengs sebab baca.. Sayang Korang :) :)












Wednesday, 22 February 2012

want to rid you out of my mind n my heart..

Assalammualaikum......

hai pmbca2 ku...lama da sy x update blog ni..rindu plaa..sy pun tahu korang pun ridu jugak kaann..heheheheh...
So crita kita pda kali ini tntg feeling seseorang ...( sape ek??)... jeng jeng jeng... jum kita baca pelan2.. msti kna feel tau..huhuhu....

hmm...kdg2 kita xkan tahu kan bila kita akan jatuh cinta or suka ngan sseorang... even kita bru sja break up dngn someone.. pasti akn ada kjadian atau saat dmna korang mmg akan jatuh cinta ngn org lain balik...e2 depends ngan org laa.. tp myb sy mudah untuk jatuh cinta..hahah... ok bukan tu mksud sy... mcm ni,"mudah suka dngn seseorang".. myb ciri2 yg dia ada buatkan sy tertmbat hati....buat msa ni sukar ntuk sy trima org n x mahu bstatus milik org lain...bukannya apa, sy cuma penat nak jaga hati org.... sbb sblum ni myb sy terlalu mnjaga hati c "dia" .. tapi hati sy xda org pun mw jaga... hah klu mcm tu.. baik xpyh nak bcouple kan.... mgkin hubungan yg lalu sy gagal untuk pertahankan..nak wat cmna kan..redha ja laa... org ckp " kita mungkin mencintai org yang salah, kita mungkin mngis ntuk org yang salah,, tapi yang salah itu akan mmbawa kita kpda org yang betul"..,,,  rasanya ayt ni pun ada btulnya juga,,, 

hmm... mnyakitkan hati pla bila kita suka ngan seseorng tu tp org tu xda feelings yg sma mcm yg kita rasa kat dia... huhh...tapi.... lagi mnyakitkan hati bila kita tau bila org tu ada prsaan yg sma ngn kita tapi dia pndam atau xnak mngaku.... n ada 1 hal bilamana si dia ingin lupakan persaan itu ats alasan kwn baiknya sndri mnyintai kita.
( means suka ngan org yg sma)... huhh..payah la mw fkir sal ni... tp 2la klu kita xnak trus sakit hati, kita tpaksa bljar untuk lupakan persaan tu smula... btul x??  hehehe.. klu korang pla nak wat cmna???.... hmmm...