Tuesday, 27 December 2011

Ia semakin berlalu~~

Assalammualaikum...hai readers...lama x jumpa korang kan..ehehe....biasa la kn klu org makin bz..huhuhu.....(tlbih bz dr PM ker?? HAHA) .... meh sy nk crita something kt korang semua...jom baca..heheh.... :)


Hmm... bulan 12 da nak habis, kan??.... tggl tggu brpa hari g, da nak smbut tahun baru.... gmbira ada, sedih pun ada gak..huhu.....  tahun nhe trlalu bnyk la pngalaman pahit manis...tapi sy xnak crita pasal tu dlu,, kita smbang pasal apa yg brlaku baru2 nhe....
Bofore masuk kt poli ari tu, kita wat mjlis knduri khwin kakak yg no 2, memang meriah hbis la... ramai sngt org dtg,,, tapi yg xbest tu sy xla dpt mnghayati mjlis tu,, nk taw nape?  hah 2la masa tu sy sakit, deman+slesma+resdung+senggugut.. (benci la -__-)..... makk aihh..... hah sape la yg x sngsara klu skit smpai mcm tu kan... lagi la x best sbab x dapat pegang mike nk nyanyi lagu,, amendenye, suara pun sengau je.. ( sy ni kaki karoeke, ok..heheh,,)...


HAH... yang lagi merungsingkan DAN mngecewakan, esok hari pla sy da kna pi mndftar kat poli, dah la penat ,, alamakk...   huehuehuheu..... dngan kekuatan yg ada sy pun packing la gak barang pda malam tu juga... so esoknya tu sy pi dftar la, n then pnat dngn orntsasinya la semua.... bilik da la kat aras 5,, semput aku nak ulang alik naik... ( nape la kamsis tu xde lif...uwaaa).... berangan je taw kan..ehehehehe.....


Rupanya sy ni homesick gak... alaa, da lma tggl sbumbung ngn family,, confirm la kan rasa mcm tu... lbih2 lg i rindu dgn my prince charming ...ngehngehngeh........ n my sweet fren nisa,nab n ayu..... aku rindu korang!!....   tapi kan act sy ada balik gak kat kg ary tu,, dapat jumpa fmly la juga, tp yg sedih tu c ehem2, ayu n nab xdapat jumpa...uwaa..seedeyyyy..... hmm xpa la.. mudah2an,, lain hari dpt jumpa kann....


1 perkara yg mnyedihkan ialah,, dsaat kita gmbira,, ada sseorang pergi mngglkan kita untuk slmanya.... act,Ayah kpda kwn sy mnggl dunia... ( AL-FATIHAH)  ... sedih sngt... sy smpt gak pi umah kwn sy tu.... ... (xpe darl, sy slalu ada ntuk awk :)).... 


So korang yg lain tu, b''ingtlah..jgn pla terlalu bgmbira,, kematian e2 harus d'ingati.. bila2 msa je Tuhan akn mncabut nyawa kita.... banyakkan beramal k..mudah2an kita berjaya d dunia n akhirat kelak....Amiin....







Thursday, 15 December 2011

Kehidupan baru....

assalammualaikum....hai readers...rindu korang sngt... DAN yang paling drindui blog sy "this MY site" ni..rindu rindu rindu......~~ ahaxx..




 so today, sy nk crita tntg my new life kat school baru nhe...  stlah smuanya beres, so sy pun tlh slmt mmasuki poloteknik kk... fuhhhhh...lega.... sbb bnyak sngt yg prlu d'urus.... pening wehh.... khidupan sy skrg mmg sgguh bbeza..mmg la kan da sy tggl jauh dr fmly,, kna survive sndri2...huu...keciann kan sy... ( haha... (haha... mnta simpati budak ni)... skrg nh sy sdg mlnjutkn pngajian sy dlm program dip, ukur bahan... so doakan sy k supya bjaya... Hanya Allah je yg dpt balas jasa korang.. ehehe.. 




yg sy tak suka nhe, bilik aku kat aras 5, kolej kdiaman tu mmg dkat je la kat kamsis A tapi gile ape aras 5...penat weh.... dah nak patah kaki nhe naik turun naik.. sabar je la....uwaaaaa.....
roomate aku pla kira ok la, xde mslh..huhu..e2 yg aku suka  nasib la dpt sbilik ngn org spt " kak Ain " ni...ehehehe....alhamdulillah....




so skrg nhe, sy brda dalam bilik dn tngh mmbebel kat blog sy nhe,, hahaha....laparr laa..blum makan lagi dari tadii... ( ar ni la kjadiannya klu trus on9 x bngun2 dr katil) ..hehehe..... lpas nhe nak pi bsiap la,, dan ptg nh kakak ambil balik kat rumah dy...bnyak lagi barang2 yg nak dbeli nhi.... apa2 pun,harap2 smua dapat dsettlekan....




hmmm tu je la, nnt saya smbung crite, nak g bsiap da nhe... ok assalammualikum...~