Monday, 25 June 2012

Assalammualaikum :)

Korang sihat ke?? Saya sihat..alhamdulillah :) Kalau korang tak sihat jangan lupa makan ubat..Semoga cepat sembuh..Aminn  ( saya tau korang tak sihat pun tapi nak juga on9.. kan? kan? kan?..haha.. kantoi ) ..
Sebenarnya saya pun baru je sihat dari sakit selsema + batuk + demam ... now i'm get better ..owyeahhhh!!
Syukur alhamdulillah... Tapi rasanya bulan ni bulan orang sakit kot..sebab banyak sangat family member dan kawan-kawan yang sakit kena slsema,batuk dan demam termasuk c encik.kcinta... kesian dia..haha...

Hmm.. hari ni saya nak share something ngan korang. Tapi disebabkan tak tau nak letak tajuk apa so saya biarkan kosong. Tak lama lagi dah nak puasa kan?. Haa... yang tak cukup puasa sebulan tahun lepas tu dah ganti ke belum??? So siapa siapa yang belum ganti tu, ganti la cepat cepat... puasa dah nak dekat ni... ( saya pun tak habis ganti lagi...hahaha....saya tak baikk .:p ).. 
Seperti yang dimaklumkan dalam calendar tarikh puasa jatuh pada 21 JULAI.. Tapi kena tunggu pengumuman sebenar la jugak..Ini just jangkaan je.. Apa apa pun harap korang semua dan diri ini dapat habiskan ganti puasa.


Haahh...! Lupa pula... Korang dah decide ke nak baju raya kaler apa tahun ni ??? Saya dahh~ .( suka sangat.. ) Hari tu saya dengan kakak saya Fatin dah pergi pusing kedai cari kain.. Alaa lupa pla nak ambil picture kain tuu.. takpe saya bagi contoh kaler kain tuu...



First kaler warna bunga yang kaler pink tu.. lebih kurang la.. sori la bagi korang tengok contoh warna guna gambar ni..




Second kaler yang saya pilih pula, yang warna beg ni ...





So macam mana, ok tak kaler kaler ni.. Thanks to encik.cinta sebab tolong recommend kaler kaler ni..Hahaha.. dan thanks juga sebab temankan kami kehulu kehilir cari kain kain ni walaupun dia nampak dah kepenatan...Hahaha... Kain kain ni pun dah hantar kat tukang jahit..thanks to mummy sebab tolong bayarkan upah nak jahit kain ni...hehehe... Macam rasa nak raya pula... ( hah ni laa ni.. puasa pun belum lagi..ish ish ish )... 

Okay..tu jer yang saya nak bagitau... hihihiieee... ..Harap korang dapat buat pilihan yang terbaik untuk kaler baju raya korang :)



p/s : si encik.cinta cakap, "dating di kedai kain pun best apa, asalkan dapat jalan sama sama" ...hahah...i love u lahhh!







Sunday, 24 June 2012

Assalammuaalaikum ..( tak jawab dosa. kalau jawab......sayang..ehehe! )

Hai korang... sorry pasal selalu tak update blog ini.. So untuk memuaskan hati kalian, petang yang tak berapa panas dan tak berapa sejuk ( petang yang tenang.haha.. ).. dengan rela hatinya saya mengupdate blog ini semula... Hahh.. untuk pengetahuan korang saya baru meng'upgrade' blog saya... macam yang korang nampak blog saya dah bertukar wajah kan.?.kan?..kan?.. ( angkat-angkat kening ).. haha... saya mengaku tak lah cantik/lawa/grand/comel dan sewaktu dengannya macam korang punya blog tuu, TAPI saya suka sangat sangat dengan hasil kerja meng'EDIT' saya ni.... cantik kann ???? ( saya perasan sensorang..BANGGA!.. ). 
Saya bukannya terer sangat pun nak buat blog sendiri yang penting diri ini menyukainya.. Harap korang pun sama... peacee!


Picture cover yang siap di 'edit'..HOHO... simple but nice work!


So apa yang saya nak share dengan korang hari ni pula tentang kisah percintaan kawan kawan saya sendiri (bukan tentang saya ok.. tapi  K.A.W.A.N! ) .. ok first skali tentang kawan saya yang sorang ni c miss Darl. Kalau korang ada baca post saya sebelum ni mesti korang kenal.. Hahh meh sini saya cerita.. ( minah kepoh betul ). Kawan saya tu dah balik semula dengan ex-boyfriend dia.. Arghhh... tak suka!!!!.. Saya bukannya apa, cuma untuk pengetahuan koranglah lelaki tu jugaklah yang kecewakan kawan saya sebelum ni.. Tapi nak buat macam mana kalau kawan saya tu tetap nak sambung balik dengan ex dia walaupun sebelum dah disakiti banyak kali.. Hmm.. biarkan lah yang penting kawan saya tu dah dapat semula lelaki tu.. tapi saya pula tak tahu lagi bila dapat maafkan lelaki tu dan terima dia sebagai boyfriend kawan saya tu... Apa tidak,,  saya yang selalu ada disamping kawan saya tu dan dengar segala luahan dan cuba bantu nak selesaikan masalah tu. Kalau lelaki tu buat hal lagi, memang nak kena!!


si Darl yang comel.. Harap anda takkan disakiti lagi... ilysm! :)

Tak habis cerita lagi laa.. okay sekarang ni nak bagi tau satu lagi cerita pasal percintaan tentang kawan saya yang saya dapat tahu dalam minggu ini juga... ( okay..saya memang dah macam minah kepoh ..ish ish ish... )... Hmm percintaan yang baru start bulan April 2012 'macam' dah nah berkecai. Hmm tak tahu la puncanya datang dari mana tapi saya memang kecewa dengan lelaki tu sebab buat kawan saya kecewa. Nak cakap lelaki tu kawan tapi ofcourse lah saya akan berpihak dengan kawan perempuan saya sebab dia yang disakiti.. Saya harap dorang dapat pulihkan semula hubungan tu, lagi pun masalah ni bukan disebabkan oleh orang ketiga..tidak sama sekali!.. Tapi betul ke jarak dapat membuatkan perasaan terhadap seseorang akan hilang begitu saja??? Kadang kadang saya rasa bersalah juga sebab menjadi 'orang tengah' nak satukan mereka dulu... tak tau la apa masalah lelaki tu.. harap kawan saya yang perempuan ni masih mampu bersabar..


p/s : Saya harap hubungan saya dengan si Dia pula akan terus berkekalan... Risau sangat sangat perkara yang diluar jangkaan akan berlaku.. Jaga baik-baik okay <3.. ilysm :)