Tuesday, 17 January 2012

lapar

salam...

 haluu readers.....now its 1.42 a.m....mata pnda la ni esok
naah...ni kali la blum tidur gara2 buat asgment... 2la ahli group yg lain mgharap sy ja... baling la kmu ni satu2....
mmg mngntuk gila sda ni tapi mw post smthing dlu ...
sy lapar ni...ntah knpa... habis tenaga sda kali berfikir...hahahah...kesian ni sy, sorang2 wat keja....mw ngis pun ada.... jaat ow drg.... serik ni mw 1 group sma boys.....

LAPARRRR.....  tp pa leh wt la...tahan ja..kijap lagi mw subuh...pkul 4 kna bngun lg stdy ntuk quiz comptr application.... harap2 dpat jwap la...biasa la taw guna comptr tapi klu mw xplain, naa brabis la kw bfikir...hahaha...xpa... stdy ja dlu kan...ada juga tu yg masuk otak...

k la... wslm...

Monday, 16 January 2012

tenangkan daku...

Assalammualaikum....


ok hari ini sy mw share something lagi dngn korang semua [ makasih kpda ssiapa yg trus mngikuti crite sy...heheh]..... mggu lalu shngga hari ini sangt buzy... bdan pun lemah sbb sakit ja ni... semalam pla demam lagi...ntah pa sua jadi sma bdan ni taw... cpat sakit ja sejak akhir2 ni.... smlm juga gastric sy dtg lg...pagi ni pun mc x ok lg pasal tu la badan pun x slesa...nasib baik la pagi ni xda class.... 

sy pun xtaw skrg ni mcm mna...mmg sngt stress... stress dngn kerja, e2 la ini la dan sngt snsitif btul skrg... yg paling mnyedihkan bla sy buat kptsan mnta dy lepaskan sy.... sy mmg xdapat bgi tumpuan ntuk hubngan ni
msa2 skrg ni lbih2 lagi klu dy slalu dskitkan hati sy.... syukurlah klmarin sy x pa2... sbb mmg badan lemah gilaa... xdapat bfikir dngn stabil, nasib baik x sesak nafas n pengsan macam dlu..lost control sda.... apa yg sy mmpu buat skrg ni cuma brdoa n dapat tenangkan smula fkiran.... 2 ja yg sy ingin kongsi ngan korang hari ni...mudah2an crita lpas ni crita yg happy2 ja ...k bye....

Saturday, 14 January 2012

bersabar DAN terus bersabar..

Assalammualaikum....


Hai readers...Hai Blog ku tercinta...heheh...:)


hmm...sy xtaw mw mula ckp mcm mna... tapi semalam dan hari buat sy rasa sedih sngt2....SEDIH!...
Smlm mmg sakit hati.. sy xtaw mw ckp mcm mna.....sy dngn c dia......... xtau la...mungkin salah sy....tapi bila fkir balik sy ada hak mw ckp mcm tu dngn dy... sy jenis org yg xsuka mslh brterusan... sy btul2 perlukan ruang dan masa untuk x bfikir lnsung tntang dy masa2 cm ni... tp dy lnsung xfaham.... dy rasa dy ja yg btul, mcm sy ni yg jahat dan salah..apa yg dy penah buat slma ni dngn sy, sy tetap bg dy pluang ntuk pbaiki dri...e2 la klu suda syg,, buat salah pun ttp trima org tu balik kan...tp kadang2 bila ego sudah tggi mnggunung... kata2 yg mnyakitkan hati mmg akn kluar juga dr bibir ni...

ntah la, sy pun xtau lg.. yg pnting sy mw free... xmaw ada gngguan fikir psal dy lg.. better sngle... and now, i really need my time... please forgive me...  sy xmw hubngan yg mcm ni...  apa yg ada dlm fkiran sy skrg, sy mmg x dpt serius dlm phubungan kali ni.... tp dy fikir lain, fikir sy ada org lain la, e2 la, ini la... dan 1 lagi, klu btul2 dy mahukan sy ntuk jadi teman hidup dy, he needs to change... ubah la apa yg sy xsuka... sy bukan mmilih tp ini soal hidup bsama... klu e2 dy xdapat ubah,, xkan sy mw trima dy dngan hati yg terpaksa...  

Dugaan dtg lagi bila blik tkunci.. 2la pasal tlalu fikir pasal hal ni, tym kluar blik tlupa pla kunci di dalam...roomate dah la xda sbb balik kmpung...tpksa la stay d bilik kwn..nasib bilik sblh tu pun classmate juga...slesa la skit.... ingt pagi ni maw pi pejabat kmsis mnta kunci pndua... nasib malang btul..pejabat pun x buka... p rumah wrden, dy ckp knci masterkey pun dah xda....Ya Allah.. ..mmg x bernasib baik...smua barang2 dlm blik.. skrg ni pun pnjm baju kwn ja....  Act pagi ni mw kluar bandar dngn kwn2, tpi mw wat cmna..  xdapat bsiap... last2 mnta tlg beli ja la.....  mkn tngh hari nnt pun sy xtaw lagi...tpksa la blapar.... hp pun da mati... sorang kwn pun xdapat  contact... sedih sngt2..... skrg ni tngh tmpang stay bilik kwn yg kluar bndar... nsiblah drg baik n bg pnjam sy lappy ni..dpt juga mluah....Ya Allah...tabahkan la hatiku ini....tenangkan lah hati dan fikiran ku  Ya Allah....amin yaa rabbal alamiin.

Thursday, 12 January 2012

Sabar~ =)

ASSALAMMUALAIKUM~..

Hai korang dan hai blog ku syg..heheh...
Act sy bru ja nk terlelap, tp sblum tu nk post something...heheh....arr dngn sukacitanya sy mngumumkan sy masih lagi demam..uwaaa...kpla ni pun bdnyut2 ja..sakit wehh....gara2 tu la juga x jadi trun class jmpa P.A ptg ni.. hmm last2 pas dokumen ngan clasmate ja.... sakittt ehh kpla....( mcm nak bg hantuk d dinding ja kpla ni)..sabar ja laa.....+_+....

Mggu ni mmg pnat sngt..ntah la klu mw ckp jadual padat, xjuga...myb perjalanan jauh kot..hahah...sabar ja la kan...mau balik rumah pun xdpt sbb ada keja bkumpulan  perlu dsiap kan....next week  ja la balik....xpa, yg pnting balik gak kan..eheheh ....sabar2....msti sbar....

sy mw bgtaw korang ni, act sy bengang btul ngn sseorang ni,,, ntah la xtaw mw ckp apa lg dngn org ni, nsib bek la sy ni baik..((ehehehe....knon laaa))..... YA ALLAH  ... jadikan aku lebih tabah dan sabar mnghadapi dugaanmu ini...AMIIN.....

Wednesday, 11 January 2012

flashBack~

Assalammualaikum...Haluu korang....da nak dkt 2 mggu sy x update blog....kecian Blog ni...sorry bukan sngaja..huhuhu......korang semua shat x? Sy shat je cuma penat sngt2...penat bjalan naik turun tgga....huhu..kesian sy kan..huhu...

hmm...hari ni sy nk kongsi skit psal hal2 sblum nhe...kita flashback balik msa tahun 2011...ehehe...bukan nak ingt kisah lama tp mklumla nak pebaiki dri sndri, tngok mna yg ada kurangnya, so nak pbaiki la kann...heheh....

rasanya la kan, sy mcm xrasa cuti la tahun lepas...bz mmnjang ja...awl tahun keja dkat rstoran KFC..pastu smbung form6 smpai bulan 11, last skali dftar masuk poli...huhh...pnat sngt tu...xda cuti lngsung..uwaa...tp xpe la kann.. bnyk pngalaman mmntapkan dri kita juga kan..eheheheh... akhir tahun 2010 2la sy rasa mcm nasib malang sy...hmm nak crita pun ssah gak..xpa la kan...biar semuanya jadi kngan..

so tahun 2012 ni,, sy ada azam baru..mudah2an la semua urusan dpermudahkan oleh ALLAH... amiin~
korang pla,, kalau ada azam tu jgn skadar ucap dbibir ja..jom sma2 kita berusaha! ok jiayoo2!!... Act bnyk lagi nk crita ni, tp da ksuntukkan msa,lpas ni nk pi class...tp sblum tu sy nk rehat jap....k bye~
ASSALAMMUALAIKUM... =)