Tuesday, 27 December 2011

Ia semakin berlalu~~

Assalammualaikum...hai readers...lama x jumpa korang kan..ehehe....biasa la kn klu org makin bz..huhuhu.....(tlbih bz dr PM ker?? HAHA) .... meh sy nk crita something kt korang semua...jom baca..heheh.... :)


Hmm... bulan 12 da nak habis, kan??.... tggl tggu brpa hari g, da nak smbut tahun baru.... gmbira ada, sedih pun ada gak..huhu.....  tahun nhe trlalu bnyk la pngalaman pahit manis...tapi sy xnak crita pasal tu dlu,, kita smbang pasal apa yg brlaku baru2 nhe....
Bofore masuk kt poli ari tu, kita wat mjlis knduri khwin kakak yg no 2, memang meriah hbis la... ramai sngt org dtg,,, tapi yg xbest tu sy xla dpt mnghayati mjlis tu,, nk taw nape?  hah 2la masa tu sy sakit, deman+slesma+resdung+senggugut.. (benci la -__-)..... makk aihh..... hah sape la yg x sngsara klu skit smpai mcm tu kan... lagi la x best sbab x dapat pegang mike nk nyanyi lagu,, amendenye, suara pun sengau je.. ( sy ni kaki karoeke, ok..heheh,,)...


HAH... yang lagi merungsingkan DAN mngecewakan, esok hari pla sy da kna pi mndftar kat poli, dah la penat ,, alamakk...   huehuehuheu..... dngan kekuatan yg ada sy pun packing la gak barang pda malam tu juga... so esoknya tu sy pi dftar la, n then pnat dngn orntsasinya la semua.... bilik da la kat aras 5,, semput aku nak ulang alik naik... ( nape la kamsis tu xde lif...uwaaa).... berangan je taw kan..ehehehehe.....


Rupanya sy ni homesick gak... alaa, da lma tggl sbumbung ngn family,, confirm la kan rasa mcm tu... lbih2 lg i rindu dgn my prince charming ...ngehngehngeh........ n my sweet fren nisa,nab n ayu..... aku rindu korang!!....   tapi kan act sy ada balik gak kat kg ary tu,, dapat jumpa fmly la juga, tp yg sedih tu c ehem2, ayu n nab xdapat jumpa...uwaa..seedeyyyy..... hmm xpa la.. mudah2an,, lain hari dpt jumpa kann....


1 perkara yg mnyedihkan ialah,, dsaat kita gmbira,, ada sseorang pergi mngglkan kita untuk slmanya.... act,Ayah kpda kwn sy mnggl dunia... ( AL-FATIHAH)  ... sedih sngt... sy smpt gak pi umah kwn sy tu.... ... (xpe darl, sy slalu ada ntuk awk :)).... 


So korang yg lain tu, b''ingtlah..jgn pla terlalu bgmbira,, kematian e2 harus d'ingati.. bila2 msa je Tuhan akn mncabut nyawa kita.... banyakkan beramal k..mudah2an kita berjaya d dunia n akhirat kelak....Amiin....







Thursday, 15 December 2011

Kehidupan baru....

assalammualaikum....hai readers...rindu korang sngt... DAN yang paling drindui blog sy "this MY site" ni..rindu rindu rindu......~~ ahaxx..




 so today, sy nk crita tntg my new life kat school baru nhe...  stlah smuanya beres, so sy pun tlh slmt mmasuki poloteknik kk... fuhhhhh...lega.... sbb bnyak sngt yg prlu d'urus.... pening wehh.... khidupan sy skrg mmg sgguh bbeza..mmg la kan da sy tggl jauh dr fmly,, kna survive sndri2...huu...keciann kan sy... ( haha... (haha... mnta simpati budak ni)... skrg nh sy sdg mlnjutkn pngajian sy dlm program dip, ukur bahan... so doakan sy k supya bjaya... Hanya Allah je yg dpt balas jasa korang.. ehehe.. 




yg sy tak suka nhe, bilik aku kat aras 5, kolej kdiaman tu mmg dkat je la kat kamsis A tapi gile ape aras 5...penat weh.... dah nak patah kaki nhe naik turun naik.. sabar je la....uwaaaaa.....
roomate aku pla kira ok la, xde mslh..huhu..e2 yg aku suka  nasib la dpt sbilik ngn org spt " kak Ain " ni...ehehehe....alhamdulillah....




so skrg nhe, sy brda dalam bilik dn tngh mmbebel kat blog sy nhe,, hahaha....laparr laa..blum makan lagi dari tadii... ( ar ni la kjadiannya klu trus on9 x bngun2 dr katil) ..hehehe..... lpas nhe nak pi bsiap la,, dan ptg nh kakak ambil balik kat rumah dy...bnyak lagi barang2 yg nak dbeli nhi.... apa2 pun,harap2 smua dapat dsettlekan....




hmmm tu je la, nnt saya smbung crite, nak g bsiap da nhe... ok assalammualikum...~

Thursday, 24 November 2011

bila CINTA~

assalammualaikum semua ...huhu
          p/s: klu x jawab dosa, klu jawab...saaaaaaaaaaaaayangg (kata maria elena) ..suke blog dy....   


 bosan sngt hari ni..act sy sptutnya kna pi medical ceckup, tapi x jadi pla sbb bnyk sngt keje kat umah..so hari nhe dok kat umah jew.. so today sy nk story tntg C.I.N.T.A ..hehehe...  tapi jgn salah sngka pla..its not about me okay, i just want to talk about my opinion.... act sy ada sorg kawan...(kawan pompuan ok :))..
dy skrg tngah ade mslh dngn bf dy tu  (sy bukan buzy body okay, just caring to her...ehehe..boleh kan...ngehngehngeh ) kitaorang slalu kongsi mslh, so tadi dy ada call sy, dngar suara dy ngis je...ksian pla...


so apa yg sy nk ckp nhe nk bg komen skit tntg cinta cintun nhe...  slalunya bila ada apa2 mslh kat hubungan kita ngn c dia, confirm stress kan...  psal kwn sy nhe pla.. bf dy tu, ntah la sy xtaw nak ckp nak wat cmna, sbb slalu xbg respon apa yg kwn sy tu nak..kdg2 bila ada mslh yg blaku, dy wat dunno pla..memang geram la, pdhal kwn sy nhe bsungguh2 nak settle kan mslh tu... tp mungkin llki tu jenis yg mcm tu kot, yg xtaw nak xpress feeling dy,,, tp agak2 la kan...kne pndai fkir gak.. 


pda msa yg sma juga, theres is someone man that really cares for her, mmg sy pun knal sngt la ngn llki tu... baik sngt, kira semua pmpuan nak smua sifat2 yg ada pda llki tu ada pda bf drg... 2la kdg2, sy rasa mcm kwn sy tu keliru antra nak teruskn ngan bf dy ataw nak bg peluang ngan llki yg sorang lg tu.. tp dy mmg sngt2 sygkan bf dy, bf dy tu pun sma la juga, tpi ntah mcm xde ape2 pun..mcm xsmpai prsaan tu..cuma dngn kata2 je..
2la, org ckp ada 1 kdaan tu, bila bf/gf kata syg or cinta ngan bf/gf drg, tpi sbnarnya itu skdar d bibir je, mlah sbnarnya mreka xdapat pun buktikan dngan apa yg mreka kta.. sy bukan la pro sngt dngn cinta cintun ni, tp bg sy klu nak bcinta tu, bukan hanya pada diri org tu je, kita juga perlu slami jiwa org tu ( mmahami antra 1 sma lain).....  




satu pkra lagi yg sy nak ckp, act drg da pnah break up sblum nhe n smbung balik, sbb alasannya pompuan tu msih syg sngt dgn xbf dy tu, kira dy tu cepat cair la bila llki tu mnta smbung balik... tapi hakikatya pmpuan tu masih xdapat lupakan apa llki tu buat sblum nhe, tlalu bnyak rhsia yg dy rhsiahkn dr kwn sy nhe.. so bila drg couple balik, bf dy tu confess la sgala2nya, mmg sngt mnyakitkan hati bila dah taw sgalanya, dlm hal ni kwn sy nhe marah sngt la n kcewa, kate nak break la ape la, tapi hakikatnya dy spt diikat oleh llki tu... ssh sngt dy nak lpaskan llki tu even da bnyak sakitkan hati dia... org ckp klu dah terlalu syg snggup buat apa je kan, tpi kna fkir gak kan apa kbaikan n kburukan.... klu nak juga teruskan walupun disakiti, itu kira pengorbanan ke? atw kbodohan yg x dpt dlihat... sy harap kwn sy tu dapat buat kputusan yg btul, n harap sngt2 llki tu dpat brubah (klu btul dy syg n cinta ngn kawan sy tu) .. 






hmm..bnyk lagi nak d kluarkan dr kotak fkirkan sy nhe, ( cuma mmpu mngeluh)... okay thats all....klu ada msa nak smbung lagi psal kes cinta ni..heheh... boleh kan :)....klu kwn sy yg sy mksudkan ni  TERBACA,, sorry ar darl... sy bukan nak mngata, sy fkir n nak ckp apa yg spatutnya, sy syg awk taw x, xnk awk balik2 je dikecewakan... apa2 pon.. always be there for u.... love u <3 





Monday, 21 November 2011

assalammualaikum semua~

helooooo~ readers... wassup..heheh


..dah lama sy x membebel kat "this MY site" kan..hmm bukan apa... sedikit bz akhir2 nhe.... klu nak taw ahd mggu lalu ada hari mjlis pertunangan kakak sy yg prtama ...wahhhh...sweet je nmpk .... sy pla btugas sbgi SU ..tulis la ape yg patut ...wahh da ade pngalaman..ececeh..... sngt penat la masa tu sbb krja pun bnyak yg prlu buat.. smpi nk tertido sy dbuatnye...sabar je la.... 


lpas nhe buzy lagi... 3 mggu dr skrg pula adlh mjlis perkahwinan kakk ke2 sy pla...mjlis tu akn blngsung pda 10 dec 2011 .... dekat da tuu..huhhh...pnt lagi la ne...  yg buat sy tmbh pening ni, 11 dec pla adlh tarikh mndftar kat poli kk... risau la , xtaw g sepa yg nk hntar.... brg2 semua pun blum sedia lagi..RISAUUU EHH...
xtaw la nk wat mcm mna.... sbar je la..

Monday, 7 November 2011

love love love it...... :)

assalammualaikum...

haluu readers that i love the most...hoho...
hmmm....aq mw update g " this MY site" hari nhe....  boring sungguh ptg nh..adadada...

so ptg2 yg bosan ni, aq mw creta skit pasal sport kgemaran... tym skola rndah dlu, paling minat main bola jaring..hahaha..biasa la..kebiasaan bg budak pompuan kan,, huhu... lps tu tym skola mngah smbung main la juga... tp msalahnya lagi bnyak yg terer2 main.... kdg2 x tplih ni.... SEDIH taw... sob sob sob -_- ......
lpas kuar tu, aq pun try la bola baling.... woahhhhh best main bola baling... lagi mncabar..huhuhu....... ada la jugak tpilih ntuk g plawanan...... tp last2 x jadi la pla sbb aq pndah skola masa awl form 4 ..


masa form 4 kat tekniken, aq xtaw nak msuk sport apa... last2 dngr la ada senior bagi tau tntng pmilihan pemain baru.... maw taw game apa.... ya e2 diaaaaa ..... SOFTBALL ........ 
try la turun padang... last2 tplih la...waahhh x sngka..... aq actually xtaw pun psal game nhe... main msuk jak...

hahhhh nhe team sofball aq tym thun 2011







heheh...masa nhe ktorang ikut kejohanan antra teknik2... n dpt no2... hmmm best sngt2 main game nhe.... msa nhe aq main posisi PITCHER......   susah sngt weh posisi nhe.....   bola msti straight .....


skrg nhe sedih la sbb xdpt main lagi....slama 2 thun, aq sngt suka main sport ne... rindu ngn ahli pasukan yg lain terutama our coach miss BIBIANA PAULUS......    harap2 dapat main lagi sport nhe klu smbung mna2 skola...amiinn...

Saturday, 5 November 2011

Gembira Rasanya...

Assalammualaikum pembaca2...

rasanya suda 3 hari aq x update "this My site" ni...
act aq sibuk cket sbb bnyak mw d urus ..

hari nhe just a short word mw ucap

~SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA~


YES..... hari ni hari raya qurban... so aq n fmly mw g rumah cousin..bkumpul ramai d sna....
apa2 pun, kita enjoy hari ni k....
 xtw mw pakai bju kurung apa... hntam sja la, yg pnting pakai bju kan...btul ka x?  heheheh
ok,thats all ..... wasalam...

p/S: sepa2 yg ambil xm besar tu, jgn tlbih enjoy ar.... jgn godoot mw lahap smua mknan..huhuhu.....



Tuesday, 1 November 2011

jalan2 with kawan2...


assalammualaikum...hehe...
hari ni sy nak kongsi pic2 ktorang tym jalan2 kt WAR MEMORIAL...taw x tmpat tu kat mna?... tmpat tu kt KUNDASANG RANAU...  mmg sngt cantik... ala2 british garden ..hehe.. act tmpt tu dijadikan sbgai tmpat mperingati tawanan askar jepun iaitu askar2 australia n america ... penah tngok crita AKINABALU kt astro Fiesta... hahhhh... tu la creta tuu.... siapa2 yg nk pegi dtg la..wat shooting atw bgambar untuk wedding pun boleh sbb tmpt ni mmg cantik sngt2... nmpak tak gmbr kat ats ni..sbnrnya masa ni hujan.. so ktorang sewa payung la...tpi ntah napa hujan tu x nmpk..hahah...... abaikan laa.....



hahhhh...nampak tak bndera tu... klu x silap... tu bndera ausrtalia, america n yg satu lagi sy xtaw..huhu ..... yg dua org tngh2 tu kawan sy FATHIN  & QAYY ... n sorang yang hujung tu cousin sy FARZANA..... 
ni salah satu sudut dalam WAR MEMORIAL ni... siap bergambar dngan payung.. mcm yg sy katakan tadi, msa ni tngh hujan.. tp hujan tu x klihatan.. haha .. nak wat cmne yg pnting baju tak BASAH..... ngeh3...

kwn kitorang yg sorang lagi tu yg tlong ambilkn gmbar .. HISYAM ...
 tq la sbb tlg ambilkan gmbar n jadi driver kmi nak pi tmpt ni..eheheheheh...... 


ni pla bgmbar dekat dngan kolam besar tu... tpi sori la kolam tu x nmpk la pla...hahha.....
da syok sndri nk bgmbarkan...hahahah....... masa ni hujan so berkabus laa...sejukkkkk


masa ni kita dah nak balik daa....
hahah... xperasan pla depan tu ada org tngh bgmbr untuk gmbar wedding drg.....
tumpang lalu k...

rasa2nya..2 ja yg nk post .... act bnyk lagi pic tu tp ntah simpan kt mna pun dah x ingt....dasar pelupa!...hahhaha........ 



The second post today ...
I just got home ... very tired ... the last trip .. I think too much, it's fun if walking alone. maybe Itoo think about my life now. not much I can accomplish. yes it was true journey of my life is still far to continue .. I just wondered if it did not achieve what I want... 
but i realise smthing....
.......
"If God has destined something for us, even the whole universe is preventing us from get it,we will get it in any way whatsoever. But if God destined that something is not for us, even the entire universe help us to get it, we still would not get it.




dulu kala...

susah melupakan seseorang yang pernah bergelar kekasih kepada kita. banyak kenangan yang kita lalui bersama. bagi saya, dia seorang yang sangat penyayang , ambil berat tentang saya, terlalu banyak ciri2 lelaki yang dia ada merupakan ciri2 lelaki idaman saya. tapi orang kata, "langit tidak selalu cerah" . hubungan yang dibina putus . bukan kerana curang tapi keadaan masa tu tidak mengizinkan. terlalu banyak halangan yang sering tjadi. kadangkala kesilapan tu datang dari saya sendiri. memang menyesal tapi mahu buat mcmmna. bila orang baru datang, sangat sukar untuk lupakan org tu.

Monday, 31 October 2011

have a nice day!


Assalammualaikum~
Hi to all readers
hmm ... good weather today, means a good day for me to finish all the work .. lol ....okay ..
list of work I need to do today:

1. take pictures
2. confirmation of offer letter
3. ic confirmation copy
4. hospital

huhhh ... have to go many places .. never mind ... must be patient ... hehe
 I pray that I can finish all this work

thats all..have a nice day peeps!!


Sunday, 30 October 2011

my inspiration ...

Hiasilah kehidupan ini dengan senyuman kerana ia melambangkan kehidupan yang harmoni.
Say what you want to say when tou have the time,tomorrow maybe one day late. Oue deepest regrets are words unsaid and things undone.
Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita
Cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya, dan hati mengatakan wanita cantik
atas dasar akhlaknya.
Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai
pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.
Sediakanlah waktu tertawa kerana tertawa itu musiknya jiwa, Sediakanlah waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, sediakanlah waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, sediakanlah waktu untuk bersenda karena bersenda itu akan membuat muda selalu dan sediakanlah waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.
SAHABAT YANG BAIK ADALAH YANG ORANG YANG BERKATA BENAR, DAN BUKANNYA HANYA MEMBENARKAN KATA-KATA.
“Wanita yang cantik tanpa pribadi yang mulia ,umpama kaca mata yang bersinar-bersinar, tetapi tidak melihat apa-apa”
“Kekecewaan mengajarkan kita arti kehidupan.Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup”
JIKA ANDA BERSAHABAT BERSIAPLAH UNTUK BERKORBAN
Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci;
Lidahnya Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan (Terhadap Dosa); Sabar Terhadap Perkara Yang Dihadapi Dan
Mengutamakan Akhirat Berbanding Dunia.
WANITA/PEREMPUAN DICIPTAKAN BUKAN DARI TULANG RUSUK ATAS UNTUK MEMERINTAH, BUKAN DARI RUSUK BAWAH UNTUK DIPIJAK, TETAPI TERLETAKNYA RUSUK ITU DI BAGIAN DADA DAN BERDEKATAN DENGAN TANGAN BERMAKNA TANGAN YANG MEMBELAI DAN HATI YANG MEMPUNYAI PERASAAN DAN KASIH SAYANG.
” Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa.
Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji.”
(La Roche)
“Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna utk menjelaskan perasaan.
Manusia boleh membentuk seribu kata-kata, seribu bahasa. Tapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan”
” Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. Ia adalah menguji keteguhan iman seseorang. Malangnya bagi mereka yg hanya mengikut kehendak hati tidak sanggup menerima penderitaan.
( Harieta Wahab)
Hadiah Terbaik
Kepada kawan – Kesetiaan
Kepada musuh – Kemaafan
Kepada ketua – Khidmat
Kepada yang muda – Contoh terbaik
Kepada yang tua – Hargai budi mereka dan kesetiaan.
Kepada pasangan – Cinta dan ketaatan
Kepada manusia – Kebebasan
” Jangan terlalu menyayangi seseorang, kelak kita akan membencinya.
Jangan pula terlalu membenci seseorang,kelak kita akan menyayanginya.”
“Usah tangisi akan perpisahan sebaliknya tangisi akan pertemuan. Tanpa pertemuan, maka tiadalah perpisahan”
” Berfikir secara rasional tanpa dipengaruhi oleh naluri atau emosi merupakan
satu cara menyelesaikan masalah yg paling berkesan”
” Cinta itu apabila anda bertemu dan membuat pilihan yang tepat”
” Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain, janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain.”
” Dunia ini ibarat pentas. Kita adalah pelakunya. Maka berlomba-lombalah
beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat”
” Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir”
” Cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri”
“Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak mau mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yg mensia-siakan sahabat yg telah dicari” – ( Saidina Ali)
” Perkataan sahabat yg jujur lebih besar harganya daripada harta benda yg diwarisi darinenek moyang” – (Saidina Ali)
“Ingatlah, sabar itu iman, uang bukan teman, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman..”
” Lidahmu adalah bentengmu, jika engkau menjaganya maka ia akan menjagamu, dan jika engkau membiarkannya maka ia tidak akan mempedulikanmu”
“Orang yg paling berkuasa adalah orang yg dapat menguasai dirinya sendiri”
“Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki, tetapi kita sering kali ingat apa yang ada pada orang lain.”
“Fikirkan hal-hal yang paling hebat,Dan engkau akan menjadi terhebat.
Tetapkan akal pada hal tertinggi, Dan engkau akan mencapai yang tertinggi.”
Masa depan itu dibeli oleh masa sekarang.

Saturday, 29 October 2011

100PLUS + DURIAN




hoho...
assalammualaikum suma...
 selamat malam...semua da makan kew??  bagus makan nnt skit perut baru taw... pic atas amcm?? huhu...sbnarnya teda kaitan pun gmbar dngan apa yg sy mw kongsi crita ni....
act sy baru ja lpas ok dari pening yg mngejangkan badan....   mmg mw bnuh dri... tpi sebenarnya bukan sngaja pun...gara2 x ingt ada mnum 100plus, lpas tu sy pi solat kjap..lpas solat trun bawah, ingt mw makan malam...tp nmpk durian makan la ckit.... naahhh amikaw..... burstttt...... badan pening semacam..susah mw bnafas..trus badan rebah pi lantai..... mum cpat2 kc makan nasi n lauk..perut pun mc kosong lagi tym tu sbb blum makan..... nasib la ndak makan bnyk durian tu..klu x.. innalillah kali..... 

ini sbgai pngajaran... syukurlah sbb umur msih pnjg..sbb kbnyakkan kes2 mcm nhe boleh bwa maut... apa x...100PLUS+DURIAN= ???
e2 la jadi klu lngsung nda bringt... kpda semua readers..hati2 kamu k...

wasalam..:)

Friday, 28 October 2011

TRANSFER...hee

slmat petang to all reader..hehe... hmm cuaca yg pnas..so teda mw buat, exam pun sda hbis.... lpas nhe kna smbung stdy lagi..xcilap tggl 2 weeks lg maw pi skul... bosan weh.... ni la nhe klu pnyakit malas tiba2 mnyerang ...parahh..... huhhah.....
actually sy tngh fkir tntg tawaran politeknik... YES! at last...dpt juga course yg sy mw... ..sy rasa sy mw mnjerit nhe kegirangan,,, hahahahahahaha........  tpi pndftaran lama lagi ba... bulan 12 weii... bnyk lagi yg perlu di urus... nasib la dapat poli yg dekat2 ja... bukan pasal x boleh bjauhan dngn fmly,, yala kan... sng skit... dkt dngn tmpt tggl juga....
hmm.. tp ada org tngh sedih n risau klu sy smbung skola p poli.... ksian llki ksayangan sy.... kksih mu ini tidak curang juga ba... ingt juga tu pesanan...huhu..... klu ada cuti harap dpt jumpa la... n sy harap dy xkan brubah....huhu.....
apa2 pun, bnyk yg kna prepare awl nhe... kna save money lagi nhe... ni la nhe klu tlmpau loaded.... aiyaa.... harap sy dpt focuss dngn stdy s sna nnt... 
hmm...mmg form6 pun ada msa depan yg cerah juga... mmg boleh berjaya.. tp klu mw dbndingkn dngan mnat..hati sy lbih mmlih kpda jurusan yg lain... harap sy akn bjya... i need support from u guys... wish me luck...
ok la...xtaw lagi apa yg perlu dcoretkan... kan bagus petang2 yg panas mcm nhe ada aiskrim depan mata.. boleh juga kc hilang tu panas... ok.. adios
wasalam..

Tuesday, 25 October 2011

ANDAI LELAKI TAHU

andai lelaki tahu
apabila seorang perempuan jatuh cinta
lelaki itu tidak semstinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah sgalanya d'hatinya

andai lelaki tahu
apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata
itu bukan bermakna dia lemah
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki tersebut

andai lelaki tahu
apabila seorang perempuan marah
memang dia tidak mampu mengawal perasaanya
tetapi percayalah,itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki tersebut

lihat sahaja pasangan yang baru bercinta,mereka jarang bergaduh
tetapi percayalah semakin bertambah sayang pada seseorang
semakin banyak pula pertelingkahan yang berlaku

andai lelaki tahu
apabila perempuan bercakap banyak dia tidak pernah bermaksud membuat anda rimas
tapi dia mahu mengenali anda dengan lebih dekat

andai lelaki tahu
apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik
bukan untuk dirinya,tetapi untuk masa depan anda

andai lelaki tahu
apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda
bukan bermakna dia tidak sayang
tetapi dia terlalu sayangkan anda,dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan perhatiaanya
kadang2 dia risau sekiranya terlalu percaya
kepercayaan yang diberi akan dikhianati

andai lelaki tahu
apabila perempuan merajuk
jangan kata dia mengada2
dia bukan mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah yang bertimbun
tetapi cukup dengan perhatian,yang boleh membuat perempuan rasa dihargai

andai lelaki tahu
apabila perempuan berkata dia merindukanmu
dia benar2 maksudkannya
apabila berjauhan,bayangan kamu sentiasa bermain dimata

andai lelaki tahu
apabila perempuan berkata lelaki itu lebih baik dari kamu
jangan percaya kata2nya,kerana dia ingin menguji kamu
dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik untuknya
walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik dihatinya
selagi dia denagn kamu,percayalah
dihatinya tetap kamu yang terbaik,walaupun masih ramai yang terbaik

andai lelaki tahu
apabila perempuan menjadi degil
dia tidak bermaksud untuk menjadi sedemikian
tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan karenahnya
percayalah......perempuan itu sangat lembut andai kena caranya
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat

andai lelaki tahu
apabila perempuan berkata ''TOLONG TINGGALKAN SAYA''
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya
dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar sahaja
apabila dia kembali tenang,percayalah dia akan mencari anda semula
perempuan sukar untuk mengawal perasaan,dia terlalu emosianal
tapi dialah yang paling menyayangi anda
dia sangat sensetif dengan perubahan anda

andai lelaki tahu
sememangnya ALLAH menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri
tetapi akhirnya mereka saling memahami
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan

KISAH SI DIA..

bukan kisah saya atau si dia yang bernama kekasih.. tp ni kisah si dia yang bernama sahabat(Q)..wlupun knal dia dalam masa yang singkat, tp dy cukup mmahami sy .. punya kisah pncintaan yang hampir sama.. kongsi msalah yg sama..dan sy sngt hargai kehadiran dia dlm hidup sy... bnyak crita yg kmi luahkan.. 


tntng kisah pcntaan dia pula..sbgai seorang perempuan, sy tau bgaimna prsaan klu di abaikan... mmg untung llki tu sbnrnya dapt dia, tapi apa boleh buat klu llki tu hnya tahu mnsia2kan (Q)... hmm,, sy msih ingt bla llki tu lnsung x lyan (Q)..  sy bukan la apa... tp cuba bayangkan kita ada kksih tpi mcm xda..mksud sy bf dia tu mcm xda fungsi .. bla kna tp bla kna tnya knpa dy mcm tu..bnyak btul alasan bf dy bg... tidak faham keadaan lar suma... apa yg dy mw kc faham sdgkan dy x pnh jlaskan pkra yg sbnarnya...  kdg2 sy pla yg skit hati tngok kdaan (Q) kna buat mcm tu...

apa yg lgi mnyakitkn aty bla bf dy tu ada masa la pla bnkntek dngn prmpuan lain..mesra ni...klu bca cmment2 drg d fb..wah3..bukan men lagii.. tp yg wat heran nhe..bla (Q) cntact bf dy tu... kdg2 x dbalas la..tp bla (Q) mnta dlepaskan..xmw la pla...dy lagi snggup bwat (Q) tsksa dr lpaskn dy... hmm.. sy x faham btul llki jnis mcm ni.. ntah apa yg dy fkir... dy bgi layanan yg spatutnya (Q) dpt tp dberikan dgn org lain...  


wah saya sangat suka ~

wahh...sy sngt sukakan itu..mw taw apa...xm tggl 1 paper lg..Pengajian perniagaan 1...harap paper nhe dpt jwb dgn baik spyadpt mrkah tggi..amiin...last skali untuk hari jumaat ne muet (speaking)... fuhh..nervous tau....aiyaa..ni kalii laa..apa mcm nhe... muet tadi pun sy main hntam sja..hahah..nasib bukan yg final xm muet.....xpe2..xpe....kna usha lagi..bnykkan buat latihan...


hmm....cuti pun hmpir dkat da..tggl 2 mggu lagi kna pegi sklh....hmmm..kna stdy tym cuti nhe nnt..hbis laa..thun dpn stpm sda...ssh juga klu mcm ni...aigoo....

Tuesday, 18 October 2011

arghhh,,,exam

punya la...bkin pcah kpla o..stpm ba..bukan xm besa tu...mw rasa mnyesal pun ssh sda..pa leh wat klu rzeki sy dsni jak..syukur la juga..skrg nhe tggl 5 paper lagi..huh...esok paper mikroekonomi..fuhh..gilaa..hrap dpt jwb..klu xm nhe xsmpi 1 pointer..matiii..jawab dy..babaii....
kuatkn smngt jak nhe..xleh men2 g..

Friday, 26 August 2011

wahhh..sudah lma x m'post..rinduuu~~

Assalammualaikum...halu2 readers ku smua...

waahhhhh...lma sda sy ndak mncarut sni..hmpir dua bulan da....mcm x ingt lagi tntang kwujudan blog nhe..ksian ow blog sy nhe..sunyi sepi jaa..^^


kmu mw taw pa da creta skrg..hihi....gni..sy skrg still dlm form 6...best jugak la skola d sni even rasa mcm still mnengah rendah lagi..pa bley wat la..tiada rezeki lgi mok msuk U tw Poli...skola swasta tu blmbak laa tp parents x brpa stuju klu sy msuk skola swasta tu..faham2 ja la..budak2 lain pun bfkir2 juga mw msuk skola swasta taw x..prlu $$$ bnyak oo...bukan mw bkira laa..tp wat msa nhe mgkin sy lagi ok klu skola form 6 dlu...
waahh..xsngka...mc skola "SMK" pun mc stress lagi o...apa lg klu msuk U kan??..aduiii...
tp kdg2 sy "envy" pla dngn kwn2 yg dpt msuk U n Poli..act dlu sy pun ada dpt Poli tp msa tu kdaan dri sy x mngizinkan sy ntuk pergi..kdaan pun blum btul2 stabil tym tuu..redha ja laa...sy taw ada hikmah juga dsblik tu semua......
mw taw,,sy ada isi ntuk kmasukan uitm ... skrg nhe sda bley bwat semakan tp tarikh smkn sy akn kna siar awl oktober 2011 nhe..harap2 sy dapat la...tp sy lg refer ngan Poli la sbb poli pun ada gak sy isi..harap2 dpat course tu......kdg2 sy tfikir juga,patut ka sy prgi klu sy dpat????hmmm..sy confuse btull...hmm istiqarah la nhe nnt..harap Allah akn bg ptunjuk..AMIIN...
..klu ckp psal phubngn sy ngan c 'dy'..kami ok jakk..sy sngt happy n bhgia sma dy..even hub. kami bukan la mcm org lain..n cara kmi bcple pun bkan mcm slalu kmu nmpk....
usha sy ntuk tmbulkan prsaan tu akhirnya bjya juga pla....hahah...syukur la..
hmm..i thought there is no more i wnt to write......


Monday, 6 June 2011

RINDU OWW

hai readers...sorry la sbb da lama x update post...ok skrg sy mw crita tntang apa yg sda berlaku...lupakan dlu crita yg sblum nh....ni laa jadi klu klu da x update2 blog..hehe..sorry~~....
nak taw apa crita skrg nh???... aq skrg nh masih bcuti sbb cuti sekolah..biasa laa..hehe....
cuti nh kira best la jgak sbb bnyk sngt aktivi...
bermula dngan perkhemahan tingkatan 6 yg di adakan kat kg.Lipasu ranau...fuhhh...memang best giler laa....act bnyk pkra yg blaku msa pkhemahan nh..termasuk la kjdian yg bkaitan ngan mkhluk halus...uuuu..takuttt....tmpat tu mmg kwsn keras...dkat ngan hutan plak tuu...nasib la xda apa2 yg serius blaku.....yg aq xsuka bila kami tpaksa bjalan kaki naik bukit....penat giler..mcm da nak patah kaki nh...xtaw la plak brpa kilometer tp yg pnting PENATTT!!!....
ok lpas crita pkhemahan nh..aq balik umah jew dah ada mjlis kat rumah...act e2 mjlis ptunangan kakak aq no 2nd...tahniah la kpda kkak ku e2..haha..harap2 korang kawen bulan 12 nh mnjadi la ye..aminn...
Aq malu la juga sbb balik2 rumah je dlm kdaan yg blumpur..bsuk lagi tuu...haha....tpksa la ikut pntu blkg..naik atas trus mandi n bsiap...muka terbakar ow...aiyaaa......pedih lagi...sabar je laa masa tu...huhh...nasib bek la aku smpat balik umah.klu x mlpas la tngok saat2 yg mndebarkan tu..hahahahahaha....mcm aku la plak yg nak btunang..miahaha......
Aq ada la jugak smpat jmpa ngn c dy...heheh.....lpas habis mjlis tu..apa lagi aku trus tidur mati...pnat sngt...pnat dr pkhmahan pun lum lg hilang..nh trus smbung wat keja ntuk mjlis tuuu...bdan  pun mcm xleh bfungsi daa...huhhh....sblh malam plak pegi umah cousin,,,,,,ada knduri ksyukuran.....best la juga sbb dpt bkumpul ngn suma kluarga....keesokan hari, mjlis hari kluarga plak (D'MIDDLETON HAPPY FAMILY)..hehehe..cantik x nama family tuu...hoho.....best sngt la masa tu..bnyk games,makan2,, mandi manda..huhu....n sblh malam plak majlis pympaian hadiah.....best gilerr laa...
Lepas habis aktv tu..ar mula snyap la balik...xda apa2 aktvt....tp yg paling mnyedihkan...aku tpksa clash ngn c dy..uwaaa...tp nak wat mcm mna....fmly yg x bnarkan aq ngn dy bsama..(sbb2 trtntu)...malas aq nak ckp sal nh...mnyakit kan aty .,, mngecewakan la jugaa....fuhhh..sabarrr je laaa..trima knytaan...

Thursday, 12 May 2011

oReNtasi!!

haluuu suma pmbca2 yg comel2,ensem2,lawa2 n yg swaktu dngannya...sowie la klu x slalu update my Site nh...aku skrg nh tngh bz...almaklumlah bru ja start orntasi form 6...huh...ary prtma pi skewl tu..ok la juga..tp mc blur2 lg nh...act aku rasa jggal la plak bsekolah blik kat skul lma aku tu (SMKDPMS)... tp mw wat cmna...sabar jak la...aku kna biasakan dri ngn suasana lama yg kni aku anggap sbgi bru..hihihi...nvermind..i can do it....
mw taw creta first orntasi????? meh aku critain ama lo...gni....haha..mw taw ka ka,aku pun heran ttba plak jadi penghuluwati ntuk orntasi...nh keja drg kwn2 aku la nh...huhh...tym tngh syok2 bcrita ttba nma kna calon n kna soh nek pntas...pa lg sy pun bngang la jgk..malu2 lg nh kunun ...ceihh...aku srg je yg dcalonkan bukan pljar asal skul tu...(ceh bgga la nh knun).....last2 aku mng la undian....so jadi la pnghuluwati...hoohoho....

ary nh plak second orntasi...hmm ada spotcheck lg nh suma...huhuhh....garang bha ckgu2 kat sni nh...c ckgu tuuttt,ckgu tuuuuttt...hahah(bkn nma sbnar).....tp teda lg la bley kc kalah ckgu2 kt smtk...ngingingi...act kuku aku td tu mmg pnjg pun rasanya...tp xmaw mngaku nh knun...yala2...aku ptg jgk bhaa...hahah..yg pnting esok slmat..hehe

tntg c dy...esehh...erm act aku rndu sngt2 mw jmpa dy....lg pun xlma g dy pun mw jalan da g matriks...fuhhh....sabar jak laa...wish dpt jmpa dy ary sbtu nh bab tym tu bday dy...huhuhu...cant wait that time comes ow..hwhehhe.....ok readers..e2 jak yg aku dpat mlalut mlm nh...kita smbung creta lg nnt..ok adios amigos...

Sunday, 8 May 2011

woahhh....-->ME<-- Nervous.....Hahah.....Back to SchooL ..OMG!


what!!?? apa!!?? betul nh!!??  really!!??...OMG!!.........
hahah...YA..aku akn bsekolah smula...mcm x pcya je nh...tp trima jew knyataan ini...hahah...klu nak taw, aku cume smbung FORM 6 je...paling x bley caye...aku skul kat skul lama aku smula...SMKDPMS tuu...hahaha...act love this skul...2 tahun da tggalkan skul nh....last2 masuk jgk balik kat skul nh...hahahah.....ok apa..... hmm...act aku jelous la gak ngn kwn2 yg dapat U, maktab, matriks n sewaktu dngannya...tp xpa...aku ada azam aku sndri...harap2 aku dpt wat yg terbaik la ntuk STPM nh nnt..wish me luck k...heheh...

nak creta apa lg ekk?? ow ya...sbnarnya aku x la cnfirm sngt nak ambik sbjek apa kat skul nh...lg pun aku dpt aliran kemanusiaan....syukur la...sbb aku rasa aku xda la rezeki dlm aliran sains nh...(bukan pro dlm sains la katakan)...heheh...aku kngt nak ambik pngajian prniagaan...klu nak taw, aku ada prncangan sndri n sbb npa aku nak ambik course nh...hehehe...nnt2 je la aku crite..ok...
Hmm...kat skul nh plak..ada bberapa la jgk kwn yg aku knal..hope dapat rapat ngn drg...hahah...

esok bsamaan ngn 9 mei 2011 ada pndftaran ntuk form 6...hohoho...nervous...nervous....lucu la plak sbb aku x tfkir rupanya aku akn pakai smula bju skul putih nh..yg bbeza cuma sarung jew...form 6 skul nh kna la pakai skirt hitam...ok la tu...cntik apa..putih hita,,,...opssss...cicak poops...hahahahaha......skrg da jam 12.50 am dan aku mc x dpt tido lagi...trlalu excited kot nak msuk skul.....aku nh pun da x sbar nak bljar smula...da brkarat pun otak nh..hihihii.....

hmm...aku harap xkan tjadi ssuatu yg bley mnyakitkan hati c "dy" ...aku syg sngt kat dy tu...rynduu sngt....dy tu pun da nak smbung skul kat matriks...huuhuhu...hrap2 dpat jmpa dy sblum jalan....so apa2 pun doakan aku bjaya dlm form 6 ni k....kna struggle habis nh....ok pmbaca yg dhormati..smpai sni je dlu ....BYE........xoxoxo...:)

Saturday, 30 April 2011

huhh..confuse...confuse...


feeling confuse ehhh...aduiiiii...hmmm..almaklumlah aku kan budak lepasan SPM...so masalahnya skrg nh..aku still xtaw nak smbung stdy kat mna....dpat la gak 2 3 tawaran tp parents aku x galakkan aku masuk kat sna...huuhhh... aku btul2 harap aku dpat maktab tp hampehhh...langsung x dapat... mum aku ada gak ckp soh aku g interbiu maktab terbuka nnt...skrg nh pun tngah tggu laa bila interbiu tuu.... paling mnyedih kan...matriks pun aku x dapat...act, result aku yg x mmbenarkan ntuk aku dpt twran tu..huhhh..sedehhnyaa.... aku bukan la nk salahkan takdir tp bila teringt balik kisah aku sblum nak ambik periksa tu...arggghhhh....skit hati sungguh.... aku sakit tym xm SPM...so kptusan aku pun mcm kptsan org sakit laa... tp alhmdulillah la...nasib xda yg gagal...kalau la korang tengok kdaan aku masa tu...fuhhhh...hnya Allah n aku jew yg taw mcm mna sukarnya untuk aku nak mnduduki xm msa tu... parents aku xla marah aku sbb drg faham kdaan aku msa tu..even family aku yg lain.... 

bbalik smula sal mslh aku nh, parents aku suggest spya aku masuk form 6 je...o mak aii... STPM tu geng... xm ke 5 yg paling sukar di dunia tu klu nk taw.... aku msih blum taw nk ambik sbjek apa nnt ...hmm ...memandang kan aku nh budak keluaran teknik, aku dngar2 la kan skolah biasa sukar nak ambik budak2 kluaran teknik..sbb drg ckp xda sbjek yg ssuai...paling2 pun kna tawarkan ambik sains ataw pun sastera ... aku dlu ambik kej. mekanikal kat teknik,,,so nmpknya mcm xda yg ssuai jew...tp untung la sepa yg ambik perdagangan atw akaun ke...ataw pun budak2 vokasional...senang la dapat msuk f6 ...hmmm...skrg nh aku tngah ligat bfkir nak ambik apa nnt...nak ambik sbjek sains,huh krim salam sja la... tggal plhan ntuk sastera lg....ohh tidakkkk.....  hmmm...dalam msa yg sma...aku still gak tggu upu bulan 5 nh...arap2 la menyangkut 1... apa2 pun skrg nh...aku nk cuba g tmuduga maktab terbuka tu...wish me luck k guys....

p/s :: i need some advise please..leave a cmment....

Tuesday, 26 April 2011

hehehe...my first post 4 this blog!!

  hi guys...this is me...
hmmmm....baru lagi dlm blog ni...don't know what i suppost to do with it...
anyone can help me how to use it...
don't know to add people...
apa2 pun bwat rilek ajew~~
hikhikhik